Kjære kunde

Ledpro har byttet navn til Inlys. Vi fortsetter å tilby den samme innovative belysningen under vårt nye navn. Takk for at du følger med på vår reise!

Vi ønsker deg en strålende dag! :)

Abonner på vårt nyhetsbrev

20% rabatt

på ditt neste kjøp!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta ditt velkomsttilbud, produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. 

IP-grad – Hva er det og hvorfor er den viktig?

Når du skal kjøpe lamper til utsatte områder som uteplass eller baderom, bør du sjekke hvilken IP-grad lampen har. Her forklarer vi kort hva de ulike IP-klassifiseringene betyr, slik at du vet hva du bør se etter.

IP-grad, også kjent som Ingress Protection eller International Protection Rating, er en standard for å måle graden av beskyttelse mot støv, vann og andre fremmedlegemer for elektroniske enheter. IP-graden angis med to sifre, der det første sifferet angir graden av beskyttelse mot støv, mens det andre sifferet angir graden av beskyttelse mot vann.

For eksempel har en enhet med IP67-graden fullstendig beskyttelse mot støv og kan stå under vann i opptil 30 minutter ved en dybde på opptil 1 meter. En enhet med IP65-graden har støvbeskyttelse og beskyttelse mot strålevann fra alle vinkler, mens en enhet med IP54-graden har støvbeskyttelse og beskyttelse mot vannsprut fra alle vinkler.

Det er viktig å være oppmerksom på IP-graden når du velger elektroniske enheter, spesielt hvis du planlegger å bruke dem i miljøer som kan være utsatt for støv eller vann. En høyere IP-grad gir bedre beskyttelse mot skader, noe som kan være avgjørende for å sikre at enhetene dine fungerer som de skal over tid.

Her er noen eksempler på ulike IP-grader:

  • IP00: Ingen beskyttelse mot støv eller vann.
  • IP20: Beskyttelse mot støv, men ingen beskyttelse mot vann.
  • IP22: Beskyttelse mot støv og lite vann, for eksempel fra en dusj.
  • IP44: Beskyttelse mot støv og vannsprut fra alle vinkler.
  • IP54: Beskyttelse mot støv og vannsprut fra alle vinkler.
  • IP65: Beskyttelse mot støv og strålevann fra alle vinkler.
  • IP67: Fullstendig beskyttelse mot støv og kan stå under vann i opptil 30 minutter ved en dybde på opptil 1 meter.
  • IP68: Fullstendig beskyttelse mot støv og kan stå under vann i opptil 30 minutter ved en dybde på opptil 1,5 meter.
  • IP69: Fullstendig beskyttelse mot støv og kan tåle høytrykk- og høytemperaturvask.

Det er viktig å merke seg at IP-graden ikke alltid gir en fullstendig garanti for at en enhet vil være skånet for skader i alle situasjoner. Det er fortsatt viktig å bruke enhetene på en forsvarlig måte og å følge produsentens anbefalinger for å sikre at de fungerer som de skal.

Din handlekurv