Kjære kunde!

Ledpro har byttet navn til Inlys. Vi fortsetter å tilby den samme innovative belysningen under vårt nye navn. Takk for at du følger med på vår reise!

Vi ønsker deg en strålende dag! :)

Abonner på vårt nyhetsbrev

20% rabatt

på ditt neste kjøp!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta ditt velkomsttilbud, produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. 

Ulike metoder for dimming

Ulike metoder for dimming av belysning

Dimming av belysning er en viktig funksjon for å tilpasse lysstyrken i et rom til forskjellige situasjoner. Det finnes flere metoder for dimming av belysning, hver med sine egne fordeler og ulemper.

Vanlig dimming

Vanlig dimming, også kjent som Leading Edge dimming, er den mest vanlige metoden for dimming av belysning. Denne metoden endrer på spenningen som går til lyspæren for å endre lysstyrken. Fordelen med vanlig dimming er at det er kompatibelt med de fleste lyspærer, inkludert glødepærer og halogenpærer. Ulempen er at det kan føre til flimmer og støy i belysningen.

Fasekutt

Fasekutt dimming, også kjent som Trailing Edge dimming, er en metode der man endrer på fasen av strømmen som går til lyspæren. Denne metoden er kompatibel med de fleste LED-pærer og gir en jevn dimming uten flimmer. Fordelen med fasekutt dimming er at det gir en jevn dimming uten flimmer, noe som er viktig for å unngå hodepine og øyeirritasjon.

LED-dimmer

LED-dimmer er en type dimmer som er spesielt utviklet for å dimme LED-pærer. Fordelen med å bruke en LED-dimmer er at det gir en jevnere dimming og bedre kompatibilitet med LED-pærer sammenlignet med vanlige dimmere.

LED-dimmere fungerer ved å endre på strømmen som går til LED-pæren, noe som gir en jevnere dimming uten flimmer og støy. Dette er forskjellig fra vanlig dimming, som endrer på spenningen som går til pæren.

Det er viktig å være oppmerksom på at ikke alle LED-dimmere er kompatible med alle typer LED-pærer. Det er viktig å sjekke kompatibiliteten mellom dimmeren og LED-pæren før du kjøper dem. Det kan også være lurt å velge en LED-dimmer som har flere dimme-modi, som fasekutt dimming, for å unngå flimmer og øyeirritasjon.

Det er viktig å vurdere LED-dimmer når du installerer LED-belysning for å sikre optimal kontroll og dimming av belysningen. Det kan også være lurt å velge en LED-dimmer som gir mulighet for mer avanserte funksjoner som scenestyring og tidsstyring, slik som DALI.

DALI dimmer

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) er en digital protokoll som gir mulighet for å styre og dimme belysningen via en datamaskin eller en annen type styreenhet. DALI gir mer avanserte funksjoner som scenestyring, tidsstyring og mulighet for å styre hver lampe individuelt. Fordelen med DALI er at det gir en mer avansert styring av belysningen, men det kan være mer kostbart og komplisert å installere og vedlikeholde.

Det er viktig å velge riktig metode for dimming av belysning basert på ditt behov og ditt budsjett. Fasekutt dimming er en god løsning for å unngå flimmer og øyeirritasjon, vanlig dimming er en billigere løsning som er kompatibel med de fleste lyspærer, mens DALI gir mer avanserte funksjoner for styring av belysningen.

Klikk her for å se vårt utvalg av dimmere.

Din handlekurv