Kjære kunde!

Ledpro har byttet navn til Inlys. Vi fortsetter å tilby den samme innovative belysningen under vårt nye navn. Takk for at du følger med på vår reise!

Vi ønsker deg en strålende dag! :)

Abonner på vårt nyhetsbrev

20% rabatt

på ditt neste kjøp!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta ditt velkomsttilbud, produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. 

Hva er lumen?

Lumen: Alt du trenger å vite om lysstyrke

Lumen er en enhet for lysstyrke, og brukes til å måle hvor mye lys som kommer fra en lyskilde. Dette kan være spesielt nyttig når du velger belysning for hjemmet ditt, da lysstyrke kan påvirke hvordan du opplever rommet og hvordan du utfører ulike oppgaver.

Det er viktig å merke seg at lumen ikke er den eneste faktoren som påvirker hvordan lyskilder oppfører seg i ulike situasjoner. I tillegg til å tenke på lumen-verdien når du velger lyskilder, kan det også være lurt å vurdere andre faktorer som fargetemperatur, fargegjengivelse og lysfordeling. Dette kan bidra til å sikre at du får den best mulige belysningen for dine behov og ønsker.

Når du velger belysning for hjemmet ditt, er det viktig å tenke på hva formålet med belysningen er. Skal den være allmennbelysning, eller skal den fremheve spesielle funksjoner eller detaljer i interiøret? Dette kan påvirke hvilken lysstyrke du bør velge. For eksempel kan det være lurt å velge en lyskilde med høyere lumen-verdi hvis du ønsker å skape et lyst og luftig rommet, mens en lavere lumen-verdi kan være tilstrekkelig hvis du ønsker å skape en mer avslappet og behagelig atmosfære.

Her er noen eksempler på hvilken lumenverdi som kan være egnet for ulike formål og rom:

  • Svært lav lysstyrke: 20-40 lumen er typisk for dekorative eller stemningsfulle lyskilder, som for eksempel nattlys eller små LED-lys for veibelysning.
  • Lav lysstyrke: 40-80 lumen er ofte funnet i mindre bordlamper eller ganglys.
  • Moderat lysstyrke: 100-200 lumen kan sammenlignes med en tradisjonell 20-watts glødepære. Dette er passende for små rom eller som punktbelysning.
  • Høy lysstyrke: 400-800 lumen er sammenlignbar med en standard 60-watts glødepære og kan lyse opp et middels stort rom med behagelig lys.
  • Svært høy lysstyrke: Over 1000 lumen brukes vanligvis i kommersielle eller utendørs belysningssystemer for å lyse opp store områder.
  • Allmennbelysning: For å skape god allmennbelysning i et rom, bør du velge en lyskilde med lumenverdi på minst 300-400 lm per kvadratmeter.
  • Lesing: For å skape god belysning for lesing, bør du velge en lyskilde med lumenverdi på minst 500 lm.
  • Kjøkken: For å skape god belysning i kjøkkenet, bør du velge en lyskilde med lumenverdi på minst 500 lm.
  • Bad: For å skape god belysning i badet, bør du velge en lyskilde med lumenverdi på minst 300 lm.
  • Soverom: For å skape en avslappende atmosfære i soverommet, bør du velge en lyskilde med lumenverdi på minst 200 lm.

Det er imidlertid viktig å merke seg at lumenverdier kan variere avhengig av størrelsen på rommet, takhøyden og hvilken type lyskilde du velger. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å forstå mer om lumen, kan du kontakte oss. Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg og besvare dine spørsmål så godt vi kan.

Din handlekurv