Kjære kunde!

Ledpro har byttet navn til Inlys. Vi fortsetter å tilby den samme innovative belysningen under vårt nye navn. Takk for at du følger med på vår reise!

Vi ønsker deg en strålende dag! :)

Abonner på vårt nyhetsbrev

20% rabatt

på ditt neste kjøp!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta ditt velkomsttilbud, produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. 

Spotskinner montert på kjøkken

Hvordan velge riktig belysning for ulike rom i huset


Belysning er en viktig faktor i ethvert rom i huset. Riktig belysning kan bidra til å skape riktig atmosfære, forbedre funksjonaliteten og gi rommet en helhetlig følelse. Det finnes imidlertid mange forskjellige typer belysning å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips for hvordan du kan velge riktig belysning for ulike rom i huset.

Stue

Stuen er vanligvis et av de største rommene i huset og fungerer som et samlingspunkt for familien. Det er også et rom hvor du vil ha fleksibel belysning for å tilpasse seg forskjellige aktiviteter som å se på TV, lese eller underholde gjester.

For å oppnå dette kan du velge en kombinasjon av belysning. For eksempel kan du bruke en taklampe for generell belysning, bordlamper for å skape en koselig atmosfære og gulvlamper for å gi ekstra belysning til bestemte områder i rommet. Se hele vårt utvalg lamper til stuen her.

Kjøkken

Kjøkkenet er et arbeidsområde hvor du trenger god belysning for å utføre oppgavene dine. Det er viktig å ha god belysning over arbeidsområdene dine, for eksempel over kjøkkenbenken og komfyren.

For å oppnå dette kan du velge en kombinasjon av belysning. For eksempel kan du bruke spotskinner eller pendellamper for å gi rettet lys over arbeidsområdene og en taklampe eller downlights for generell belysning. Se vårt utvalg kjøkkenlamper her.

Soverom

Soverommet er et av de viktigste rommene i huset, og det er her du tilbringer mesteparten av tiden din. Det er viktig å velge belysning som bidrar til en avslappende atmosfære og kan hjelpe deg å sove bedre om natten.

For å oppnå dette kan du velge myke og varme belysningsalternativer, som lamper med dempet lys eller downlights med dimmerfunksjoner. Det kan også være lurt å velge belysning som kan plasseres på nattbordet ditt eller på veggen ved sengen din for enkel tilgang om natten. Klikk her for å se lamper til soverommet.

Bad

Badet er et funksjonelt rom som krever god belysning for å hjelpe deg med dine daglige oppgaver, som å sminke deg eller barbere deg.

For å oppnå dette kan du velge en kombinasjon av belysning. For eksempel kan du bruke en taklampe eller downlights for generell belysning og speilbelysning for å gi godt lys over speilet. Det kan også være lurt å velge belysning som er vanntett eller sprutbestandig for å unngå skader. Les mer om IP-grad her.

Kontor

Kontoret er et arbeidsområde som krever god belysning for å hjelpe deg med å fokusere og konsentrere deg mens du jobber.

For å oppnå dette kan du velge en kombinasjon av belysning. For eksempel kan du bruke en taklampe eller downlights for generell belysning og skrivebordslamper eller gulvlamper for å gi rettet lys over arbeidsområdet ditt. Det kan også være lurt å velge belysning med justerbare armer eller hoder slik at du kan justere lyset etter behov.

Gang og entré

Gangen og entréen er de første områdene du kommer inn i når du går inn i huset, og det er viktig å velge belysning som gir et velkomment og innbydende førsteinntrykk.

For å oppnå dette kan du velge en taklampe eller downlights for generell belysning og spotlights eller veggmontert belysning for å gi ekstra belysning til spesifikke områder, som et kunstverk eller en dekorativ konsoll.

Konklusjon

Når du velger belysning for ulike rom i huset, er det viktig å vurdere både funksjonaliteten og den estetiske appell av belysningen. Tenk på hva slags aktiviteter som vil finne sted i rommet, og hvordan du vil at belysningen skal bidra til den generelle atmosfæren i rommet.

Det kan også være lurt å velge belysning som kan tilpasses etter behov, for eksempel belysning med dimmerfunksjoner eller justerbare armer eller hoder. Ved å velge riktig belysning for hvert rom, kan du skape en helhetlig følelse og forbedre funksjonaliteten og estetikken i ditt hjem.

Din handlekurv