Kjære kunde!

Ledpro har byttet navn til Inlys. Vi fortsetter å tilby den samme innovative belysningen under vårt nye navn. Takk for at du følger med på vår reise!

Vi ønsker deg en strålende dag! :)

Abonner på vårt nyhetsbrev

20% rabatt

på ditt neste kjøp!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta ditt velkomsttilbud, produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. 

Forskjellen mellom glødelamper og LED

LED vs. Glødelamper: Hva er forskjellen?

LED-lamper og glødelamper er begge populære valg for belysning i hjemmet, men det finnes forskjeller mellom de to typene teknologiene.

Glødelamper, også kjent som incandescent lamper, er den tradisjonelle typen lyskilde som har vært i bruk i over 100 år. De fungerer ved å varme opp en tråd, kalt en glødetråd, til et høyt nok temperaturer til å produsere lys. Fordi glødelampene mister mye av sin energi som varme, er de mindre energieffektive enn LED-lamper. De har også en kortere levetid, og må ofte erstattes oftere enn LED-lamper.

LED-lamper, eller lysdioder, er en mer moderne teknologi som har vært i bruk siden 1960-tallet. De fungerer ved å sende elektrisitet gjennom et halvledermateriale, noe som får elektronene til å bevege seg og produsere lys. LED-lamper er svært energieffektive og har en lang levetid, noe som betyr at de kan vare i opptil 25 år eller mer. De er også kjøligere enn glødelamper, noe som gjør dem mer sikre å bruke og reduserer risikoen for brann.

Det er flere fordeler med LED-lamper sammenlignet med glødelamper. LED-lamper er mer energieffektive, noe som kan spare deg for penger på strømregningen. De har også lenger levetid, noe som betyr at du ikke trenger å erstatte dem så ofte. LED-lamper kommer også i et bredt utvalg av størrelser, farger og design, noe som gir flere valgmuligheter for belysning i hjemmet ditt.

Så sammendraget, LED-lamper er mer energieffektive, har lenger levetid, er kjøligere å ta på og har flere valgmuligheter enn glødelamper.

Det er viktig å vurdere hva som er viktigst for deg når du velger lamper for hjemmet ditt. Hvis du ønsker å spare penger på strømregningen og redusere antallet ganger du må erstatte lamper, kan LED-lamper være det beste valget for deg. Men hvis du foretrekker den varme, tradisjonelle lyset som glødelamper gir, kan det være verdt å vurdere å bruke dem i noen områder av hjemmet ditt.

Din handlekurv